Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Christophe Massé Informations
31 mars 2018

Christophe Massé exposition Rendez-vous sur le Pont en Lituanie

LIETUVIŲ IR PRANCŪZŲ PROJEKTO PIRMOJI PARODA ATIDOMA ROKIŠKIO KULTŪROS CENTRE BALANDŽIO 3 D. 17.30 KVIEČIAME!

Projektas "Susitikimas ant tilto/ Rendez-vous sur ie pont"
Isidore Krapo, Christophe Massé, Franck Garcia( Prancūzija), Arvydas Šaltenis, Lilija Puipienė, Edita Rakauskaitė, Romualdas Balinskas (Lietuva)

2015 m. geguzės 22 d. - birželio 13 d. dailės galerijoje "Arka", Vilniuje, vyko tarptautinio projekto "Vanduo po tiltu/ Water under the bridge" tapybos paroda, kurioje buvo pristatomi menininkų Isidore Krapo (tikroji pavarde Hubert Becheau) iš Bordo (Prancūzija) bei lietuvių menininkių Editos Dalios Rakauskaitės ir Lilijos Puipienės darbai. Šis tarptautinis projektas numatytas kaip tęstinis, planuota surengti parodą Bordo, kur būtų galima jtraukti daugiau Lietuvos kūrėjų. Parodos metu poetas, vertėjas iš prancūzų kalbos Dainius Gintalas publikavo straipsnj "Tryse ant elegantiškko tilto" savaitraštyje "Literatūra ir menas" (2015 06 12, Nr. 3525).

Pats tilto įvaizdis, laiko ir istorijos tėkmeje tapęs banaliu ir daug ir nieko nereiškiančiu elementu, menininkams tampa sąlygiška, simboline susitikimo vieta. 2017-2018 metais inicijuojamas tęstinis projektas "Susitikimas ant tilto/ Rendez-vous sur ie pont", kurio metu 2017 m. buvo surengta tapybos paroda Bordo, Prancūzijoje, bei planuojamos 8 parodos Lietuvoje 2018 m.
2017 m. rugsejo 12 d. - 27 d. vyko tęstinio tarptautinio projekto "Vanduo po tiltu/ Water under the bridge" tapybos paroda Bordo, kurioje be Vilniuje 2015 m. jau eksponuotų I. Krapo, E. Rakauskaités bei L. Puipienés kūrinių , buvo pristatomi ir vieno žymiausių šiuoIaikinių Lietuvos dailininkų – A. Šaltenio darbai. Lietuvių menininkų kūrybą ir savo poeziją pristatė poetas vertėjas D. Gintalas.

Žymus prancūzų menininkas I. Krapo rašo, kad „Jo įstatymo leidėja ir valdytoja yra spalva, ryški, kartais netgi isteriška ir išties valdinga“, kad jo kūrybiniės inspiracijos šaltiniai pirmiausiai susisiekia su prancūzų fovizmu (Henri Matisse'o, André Deraino ar Maurice'odeVlamincko) laukiniu spalvų polėkiu, taip pat su primityvistine tapyba, atmiežta dekoratyvines dailés tendencijomis ir liaudies menu ar Art brut, neapdailintu, brutaliuoju menu. I. Krapo taip pat yra skulptorius, restauratorius, meno pedagogas, konceptualiojo meno atstovas.

2018 m. projektas vėl kelsis į Lietuvą - jau suplanuotos 8 nemokamos parodos "Susitikimas ant tilto/ Rendez-vous sur ie pont" skirtinguose Lietuvos miestuose, įtraukiant įvairias biudžetines ir nevyriausy-bines institucijas kaip partnerius. Parodos vyks 2018 m. vasario – rugsėjo mėn. Anykščiuose, Utenoje, Rokiškyje, Biržuose, Obeliuose, Vilkaviškyje, Zarasuose, Dusetose ir kitur. Baigiamoji paroda planuojama Vilniuje galerijoje „Akademija“. Organizuojant parodas Lietuvoje, bus plečiamas tiek menininkų is Lietuvos, tiek ir iš Pranciūzijos ratas – parodose savo kūrinius be I. Krapo dar eksponuos žinomi prancūzų dailininkai Christophe Massé bei Franck Garcia. Lietuvių gretas papildys Romualdas Balinskas.

Rugsėjo 1 -14 dienomis I.Krapo vadovaus VDA studentų praktikai Nidos kolonijoje. Tikimasi, kad projektas taps ilgalaikiu tęstiniu projektu, galimybe kūrybiniame vizualios raiškos kontekste komunikuoti tarp Lietuvos – Prancūzijos meninės erdvės.

29595291_854591341409771_103178689050583212_n

Publicité
Publicité
Commentaires
Publicité